Paaspop 2015

Banner

Twee weken geleden was het zover. Van vrijdag 3 april tot zondag 5 april was Schijndel in de ban van Paaspop. Voor kerst had ik een ticket gekregen en heb hier dus een aantal maanden op moeten wachten tot het eindelijk tijd was om het festival seizoen te starten, want Paaspop wordt gezien als dé festival opener! Ik was nog nooit op Paaspop geweest en had geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar elke week werden er nieuwe artiesten aan de line up toegevoegd. Aan elk genre was gedacht, dus voor iedereen was er wel iets. Mijn eerste drie daagse festival, normaal ga ik maar één dag naar een festival. Benieuwd naar mijn ervaring? Kijk dan snel verder!

Vrijdag 3 april gingen we tegen twaalf uur ’s ochtends weg van huis. Kimberley was rond elf uur al bij ons gebracht zodat we gelijk door konden. We hadden een chalet op bospark ’t Wolfsven van Roompot vakantieparken in Mierlo, dit ligt zo’n twintig minuutjes rijden van het Paaspop terrein in Schijndel vandaan. Nadat we onze spullen in de chalet hadden geïnstalleerd en het park een beetje verkend hadden zijn we naar Schijndel gereden, klaar voor de eerste dag Paaspop dachten we. Juist ja, dachten we, want toen we daar aankwamen was het parkeerterrein zo modderig als wat en stond de ene na de andere auto vast in de modder, zo ook wij. Na anderhalf uur te hebben gewacht voordat onze auto eindelijk uit de modder was getrokken en we een parkeerplekje hadden gevonden kwamen we dan uiteindelijk toch aan bij het Paaspop terrein. We kregen onze festivalbandjes om en na de tassencontrole kon het festivalweekend eindelijk echt beginnen.

De eerste dag zijn we naar ‘Best Of Foo Fighters Tribute’, ‘Selah Sue’ en ‘Kensington’ geweest. We wouden uiteraard naar veel meer bands die dag maar doordat we anderhalf uur in de modder hebben vastgestaan hadden we al veel gemist. Verder zijn we het terrein wezen verkennen en hebben we overal even bij de tenten en verschillende podia gekeken. Het terrein was dan ook groter dan ik mij had voorgesteld, maar was ontzettend leuk ingedeeld en ingericht. Vooral ’s avonds als alle lampjes aanstonden leek het soms net één grote kermis. Om negen uur gaf ‘Kensington’ ook nog een signeersessie in de ‘Vinyl Mania’ waar wij ook naartoe zijn geweest. Niles, de drummer, heeft hier mijn arm gesigneerd en we zijn met ze op de foto gegaan. ‘Selah Sue’ heeft me enorm verrast met haar optreden. Ik had haar vier jaar geleden al eens live gezien, maar verder nooit echt naar geluisterd. Maar mijn absolute hoogtepunt van dag één was ‘Kensington’! Wat kunnen hun een gave show geven! Om twaalf uur ’s nachts gingen we terug naar de auto, waar we weer vast kwamen te staan in de modder. Vlak nadat we het terrein af waren gekomen begon de auto helemaal te trillen en hebben we midden in de nacht bij een tankstation nog een uur moeten wachten op de ANWB. Uiteindelijk bleek het gelukkig niets ernstigs te zijn en konden we verder rijden naar de chalet, waar we pas rond drie uur ’s nachts aankwamen.

1
2
3
4
5
6

De tweede dag begon rond twee uur, maar doordat het de hele nacht had geregend was het parkeerterrein een nog grotere modderbende dan de dag ervoor. Weer stonden we vast met de auto in de modder, net als bijna elke festivalbezoeker. Toen we bij de ingang van het terrein kwamen stond er nog een enorme rij waardoor we weer de eerste bands gemist hadden die we graag wouden zien. Jammer, maar so be it. We kochten een drankje, ontdekten de photobooth en gingen naar de instore van ‘MY BABY’ in de ‘Vinyl Mania’. Hier stonden we helemaal vooraan! ‘MY BABY’ zou maar een half uur spelen volgens de timetable, maar heeft uiteindelijk ruim een uur gespeeld. Na het optreden zijn we nog met Joost, de drummer, op de foto gegaan en heb ik zijn gesigneerde drumstick nog gekregen. Na het optreden van ‘MY BABY’ hebben we weer wat rondgekeken op het terrein, er waren zelfs old school kappers. We hebben een nep tattoo laten zetten en zijn we daarna naar onder andere ‘Pauw’ en ‘Within Temptation’ gegaan. Na ‘Within Temptation’ kwam ‘Jett Rebel’ waar we natuurlijk bij waren! Jelte en zijn band hebben de hele ‘Apollo’ plat gespeeld! Wat een gaaf optreden en wat waren ze goed! Na ‘Jett Rebel’ hebben we nog een stukje van ‘Typhoon’ meegemaakt, maar toen waren we al behoorlijk moe. We besloten terug naar de auto te gaan. Dit keer reden we tussen super smalle wegen tussen de auto’s door naar de uitgang, ZONDER vast te zitten in de modder hahah!

7
8
9
10
11
12
13

Dag drie was de laatste dag van Paaspop. Hier hebben we onder andere ‘Dotan’ en ‘Homework’ gezien. We zijn alle podia en tenten nog een keer bij langs geweest, hebben een ‘Jett Rebel’ masker gemaakt, de photobooth weer onveilig gemaakt en gechillt in de hangmatten bij de ‘Chocomel’ stand. Ook gingen we naar een grappig optreden van twee “toekomstvoorspellers” genaamd ‘Romany & Shinhala’. Als afsluiter kwam ‘The Kooks’ in de Apollo. Kimberley en ik hadden hier allebei erg naar uitgekeken en gelukkig waren ze ontzettend goed live! Na ‘The Kooks’ zijn we terug naar het parkeerterrein gegaan. Dit keer ging het gelukkig weer goed zonder vast te zitten in de modder.

14
15
16
17
18
19

Paaspop was een te gek weekend! Ondanks een paar tegenslagen heb ik me ontzettend goed vermaakt! Het is een festival met voor ieder wat wils, wat het extra leuk maakt. Ik zou het zo nog een keer willen meemaken! :)

20

xox
Anneleen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s